Løbet / Ruten

Ruten

Ruterne er beskrevet nedenfor, og kan nærstuderes her på Iform's Ruteplanlægger::
Vi har også lavet en lille video der beskriver ruten fra start til slut

DAF-Opmålt

Alle fire ruter er naturligvis DAF-opmålt så du er sikker på at du har løbet den distance som ruten er angivet til

Rutebeskrivelse

Maraton - 42,2: Starter på Nytorv i Slagelse. Fortsætter ud af byen til Slots Bjergby hvor der er en fantastisk udsigt over Storebæltkysten fra 82 moh. Der løbes nedad til Knivkær Strand (Dog ikke på stranden), via Svenstrup til Korsør Bypark. Resten af turen er identisk med Halvmaraton

Halvmaraton - 21,1: Starter i Korsør Bypark. Fortsætter ned gennem Korsør By til Ceres-stranden hvor der løbes langs vandet. Videre gennem Korsør Lystskov, Klarskov, Vester Bøgebjerg og Espe Gods. Gennem Espe Skov og ud til Kobæk strand hvor der løbes 4 km langs vandet. Resten af turen er identisk med 5 km.
 
10 km: Starter fra Kobæk strand, hvor der løbes modsat ruten. Der løbes en sløjfe på Kobæk/Egerup Strand området, hvor der drejes ind på Naturmaratonruten efter 2,5 km. Efter 5 km er vi tilbage ved startmåtten og følger så 5 km'eren frem til mål
 
5 km: Starter fra Kobæk strand hvor der løbes af Lodsstien til Skælskør Havn.
 

Uddybet rutebeskrivelse

Start af Maraton ved Nytorv i Slagelse bymidte. Der løbes gennem byen på asfalt til Slots Bjergby. Her nås højeste punkt godt 80 moh efter 4 km. Her er en fantastisk udsigt ud over landskabet mod vest og Storebælt. Storebæltsbroen anes i det fjerne.
Her fra går det nedad af bugtet landevej med marker på begge sider til Forlev (10 km) Vi er nu nede omkring 0 moh.Ruten fortsætter og ved 14 km når vi helt ud til Storebælt hvor vi løber langs vandet, men på asfalt, ca. 1 km.
Ruten går igen ind mod land, stadig med marker på begge sider. Vi løber gennem landsbyerne Frølunde og Svenstrup. Vi drejer ned ad en mindre vej og senere ud på en sti mod Korsør. Ruten begynder at blive lidt kuperet med mindre bakker (18 km). Ved 20 km har vi nået Korsør og vi drejer ind i Korsør Bypark. Nu er vi på grus og græs. Vi løber over en bakke og passerer halvmaraton 21,1 km, hvor alle halvmaratonløberne venter (hvis du når frem inden 11.00). Vi har sørget for at der hele tiden er en bane ledig til maratonløberne.
Fortsætter godt 1 km gennem Korsør Bypark på grussti. Passerer Halskov Broen over indsejlingen til Korsør Nor (Broen bliver ned efter aftale med Korsør Havn). Løber gennem byen og ad byvej til Ceres Stranden, som vi når efter 24,3 km. Her løber vi langs vandet på grussti, ad Troldesti til Korsør Lystskov (26 km/5 km). Hele tiden med panoramaudsigt over Storebælt og bakket rute. Vi løber 1,5 km gennem skoven med bøgestræer, gravhøje og gamle egetræer. Ned forbi vandet og op på asfaltvej igen efter 28/7 km km.
Vi passerer Klarskovgaard Kursuscenter. Herefter der skovvej - grus - gennem Klarskov (29/8 km) før vi igen løber ud på landevej. Den bliver vi på de næste 4 km. Ruten er bugtet, gennem marker, allér, med små bakker og fantatisk udsigt i ny og næ til Storebælt og Skælskør i det fjerne. Efter 33/12 km når vi Espe Gods, hvor der serveres jordbær fra de lokale marker.
Nu går ruten igen ind i skov - Egerup Skov - ad grusvej de næste par km, hvorefter ruten drejer ud til vandet igen. Vi løber lige mellem græsningsrealer og eng på den ene side og Kobæk Strand på den anden side de næste 3 km. Et enkelt stykke er stien sandet til over ca. 250 meter. Vi er næsten i strandkanten på dette stykke.
Vi når Kobæk efter 37/16 km hvor 5. km starten er placeret. Et lille stykke på asfalt og så igen ind på grussti. Allerede efter 1,5 km når vi og kan kigge over den smukke Skælskør fjord. Vi følger grusstien ind over den sidste svære prøve - Møllebakken efter 40/19 km, med ca. 20 meter stigning). Herefter går det ned og ligeud ad byvej til Skælskør Havn og målområdet. Du er i mål - tillykke!

Højdeprofil

Naturmaraton er ikke et fladt maraton. Løbet starter i ca. 55 moh og kommer op i næsten 80 moh efter 5 km. Derefter går det nedad. Fra ca. 17 km på maratondistancen og det meste af de øvrige distancer er der adskillige mindre bakker

 
 
 
 
 
Tilmeld dig vores
Facebookgruppe
Storebælt Naturmaraton | Skovager 35, 4220 Korsør  | Tlf.: 31253504 | storebaeltslobet@gmail.com